Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

Comissions

Les comissions són grups de treball on pares i mares es coordinen per organitzar activitats i dur a terme tasques que donin suport al projecte de l’escola.

 

Les comissions són obertes i qualsevol soci de l’AMPA pot formar-ne part. Actualment n’hi ha 13 constituïdes, que són les següents:

Si estàs interessat en participar-hi, o bé en vols proposar una de nova, no dubtis en contactar amb nosaltres enviant un e-mail a wampamaragall@gmail.com. Sigues benvingut !

Comissió d’Animació Lectora

95fc56f5fb7e4aa10383b70d064660bf.jpg

L’objectiu principal d’aquesta comissió és adquirir i enfortir l’hàbit de la lectura per al gaudi personal de tot l’alumnat del centre. El foment de la lectura és també una finalitat de l’escola com, de ben segur que també, de les famílies. Per tant, l’escola i aquesta comissió comparteixen un mateix fi: fer descobrir el plaer de la lectura als nostres alumnes/fills i filles.

Ara bé, com intentem fomentar la lectura? Ho fem a través de diverses tècniques d’animació lectora. Els nens i nenes de P3, P4 ,P5 i 1r de Primària reben la visita a classe de dos contacontes amb qui s’ho passen d’allò més bé. Escolten embadalits tot un seguit de relats, riuen, formulen preguntes, donen les seves opinions i aplaudeixen quan els agrada molt.

A 2n, 3r o 4t reben a classe la visita d’un autor o d’un il·lustrador. Per exemple, la il·lustradora Marta Balaguer ens visita cada any i es fica els nostres fills i filles a la butxaca amb les seves paraules i els seus dibuixos. També l’escriptora de literatura juvenil i d’adults Maria Carme Roca ha trepitjat les nostres aules i ens ha explicat el procés de creació dels seus llibres engrescant a llegir els nostres fills. I a cinquè, entren a les aules dos animadors a la lectura que, a través de tècniques dramàtiques com la del role play o la improvisació, encoratgen els alumnes a llegir voluntàriament un seguit de novel•les per posteriorment poder jugar-hi tot fent teatre.

En definitiva, la intenció d’aquesta comissió és que l’alumnat descobreixi que la lectura és un plaer i que pot ser un joc, una manera més d’entretenir-se i passar-ho bé.

Membres: Enric Alcalde i Adela Robles.

Club de Codi

13025944410EWM0d.jpgAquesta comissió s'encarrega d'organitzar i impartir cursos monogràfics de programació per als alumnes de l'escola. En aquests cursos, els nens aprenen i practiquen els fonaments de la programació d'ordinadors de forma divertida a través del desenvolupament de petits videojocs. Aquests cursos es duen a terme en horari extraescolar i són gestionats per pares i mares de l'escola amb coneixements d'informàtica.

 Membres: Cristina Cañero i Daniel Ponsa

 

Comissió de Comunicació

índice.pngEn aquesta comissió, ens encarreguem de gestionar la pàgina web de l'AMPA, editar la revista de l'escola La Vaca Cega i difondre i donar a conèixer d’una manera útil i eficaç informacions i esdeveniments d’interès general per a les famílies a través d’altres recursos digitals com el facebook, el twitter i el correu electrònic. D’aquesta manera, pretenem fer del web i de la resta de mitjans de difusió esmentats un espai de comunicació i d’intercanvi d’opinions i experiències de la comunitat escolar.

Si teniu dubtes, inquietuds, idees i propostes per a les comissions de l’AMPA i no sabeu a qui dirigir-vos, podeu enviar-nos un missatge de correu electrònic i farem arribar la vostra sol.licitud a la persona pertinent.

Membres: Carles Claraco, Noelia García, Clara Masriera, Beatriz Silvan, Mariona Tomás, Aitana Tula i Pau Ricart

 

Comissió de Coordinadores d’AMPAs

imagesgtgt.jpgAquesta comissió és el nexe d'unió amb la resta d'AMPAs de les escoles i els instituts de Sant Cugat.

La comissió es reuneix periòdicament amb la resta d’AMPAs amb l’objectiu principal de posar en comú propostes, notícies i esdeveniments a nivell municipal que puguin ser interessants per a la comunitat educativa i fer-ne una anàlisi de l’impacte global.

En aquesta comissió, s’han fusionat totes les comissions grogues de les escoles de Sant Cugat amb l’objectiu de mesurar la repercussió de les retallades a l'educació pública d’aquests darrers anys i amb la voluntat d'organitzar accions conjuntes entre tots els centres del municipi.

Membres: Mònica Portabella i Ferran Urgell.

 

Comissió Econòmica

patufet_color2pk.jpgEn aquesta comissió, ens encarreguem de gestionar els recursos econòmics i financers de l’AMPA per tal de donar finançament a aquelles necessitats que puguin sorgir des de les comissions i des de l'escola.

L’objectiu principal de la comissió és vetllar per la bona gestió i ús de totes les aportacions de les famílies. Des de la comissió, es treballa per tal d’aconseguir preus competitius en la compra de llibres i materials per així assolir un nivell d’estalvi òptim i poder afrontar inversions i pagaments de recursos que sorgeixen durant l’any. Per exemple, en la compra de llibres per a les maletes viatgeres; el finançament de part de l’augment de costos en la compra de llibres; el pagament del recurs de dansa per als alumnes de P3; la compra de ventiladors per al menjador o l’aportació anual que es fa per a les colònies de sisè.

Membres:  Jordi Avellaneda, Jaume Betran, Claudia Sanguinetti i Sílvia Valls

 

Comissió d’Escola de Mares i Pares

dibuix educació.jpgLa comissió té per objectiu organitzar trobades, xerrades i activitats d’interès adreçades als pares i mares i a l'escola per tal de donar-los eines i recursos per afrontar situacions diverses amb els fills/es i alumnes. També tenim com a objectiu cohesionar el grup de famílies, que se sentin participatives i que s’integrin a la comunitat escolar, tan important com l'escola mateixa.

Durant el curs 2014-2015, es va fer una xerrada sobre el bullying a càrrec de Vicki Bernadet. A part, també s'han fet tallers sobre emocions i d'altres

 Membres: Clara Masriera, Mònica Portabella i Susana Trenchs, 

 

Comissió d’Extraescolars i Casals

screenshot308.gifEn aquesta comissió, ens encarreguem de vetllar pel bon desenvolupament de les diferents activitats extraescolars un cop finalitzada la jornada lectiva, del servei d'acollida del matí i dels casals i colònies que es proposen durant el curs.

Principalment, el que fem és estar en contacte permanent amb l’equip de PAIDOS per tal de fer-li arribar propostes, suggeriments i ajudar-los a identificar i gestionar noves necessitats que puguin sorgir. Des de la comissió, s’han proposat activitats com la del cant coral.

Membres: Anna Cardoner, Nuria Escamilla i Maite Gutiérrez.

 

Comissió de la Festa de Fi de Curs

dibuix música.jpgDes de la comissió de festes es gestiona l’organització de la festa de fi de curs de l'escola.

Tradicionalment, aquesta festa està organitzada per l’escola i pels pares i mares de cinquè curs amb l’objectiu principal d’obtenir recursos monetaris per finançar part de les colònies amb activitats com la rifa, la tómbola o la botifarrada.

L'objectiu de la festa és fer una proposta d'activitats lúdiques aglutinant tots els cursos i la finalitat principal de la comissió és assessorar en tot moment aquest grup de pares i mares i coordinar-lo amb la direcció de l'escola.

 

Comissió Intercultural

5363070b450cf29a4fc7f9c340da0248.jpgAquesta comissió promou la participació de tota la comunitat del centre educatiu en activitats interculturals dins l’escola i el municipi com difusió de jocs, contes i cuines del món, cursets d'àrab, tallers gratuïts de català, etc.. També ofereix acollida a famílies d’alumnes nouvinguts, proporcionant-los suport lingüístic en català i/o castellà i suport pràctic per entendre millor la vida de l’escola. Per a informació de contacte, consulteu aquest document. Per a més detalls, consulteu aquest altre.

 Membres: Marisol Cumare, Hélène Fabre i Eva Rubio.

 

Comissió de Manteniment i entorn

9660492638_0e9d2d19a5.jpgEn aquesta comissió, promovem millores per a la seguretat i accessibilitat de l'entorn urbà de l'escola així com també el manteniment de l'edifici i dels seus espais. A més, incentivem activitats de suport per al bon manteniment de l'escola com, per exemple, una jornada de bricolatge on pares i mares participem en la millora de les dependències del centre. Com que l'Ajuntament és l'encarregat del manteniment i l’entorn de l'escola, li fem arribar les nostres demandes i ens organitzem perquè esdevinguin una realitat. Treballem conjuntament amb la direcció de l'escola per poder assolir els nostres objectius.

Aquesta comissió s’ocupa de la seguretat dels alumnes, l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, la netedat de les zones urbanes properes al centre i la millora en l'eficiència ecològica de l'espai urbà. En definitiva, vetlla perquè l'espai físic on passen tantes hores els nostres fills i filles sigui de la millor qualitat possible.

La comissió ha aconseguit, entre d’altres actuacions, remodelar tota la placeta d'entrada a l'escola, que el passeig de Sant Magí no sigui de doble sentit, millorar la ventilació del menjador, frenar les goteres del gimnàs i substituir els jocs del pati d’infantil i de primària

Membres: José Luis Albarral, Nuria Escamilla, Elia Ortuño, Eduard Pla, Esther Rios, Ferran Rodriguez i Mariona Tomás.

 

Comissió de Menjador

images.jpgAquesta és una de les comissions mixtes. Està formada per la directora del centre, una docent en representació del claustre de mestres, la coordinadora del temps de migdia, dos o tres mares o pares en representació de l’AMPA, la nutricionista i la direcció de l’empresa. Normalment, ens trobem un cop al mes. Revisem els menús i vetllem perquè l’alimentació que es dóna als nens sigui l’adequada tant en qualitat com en quantitat. També parlem dels esdeveniments i activitats que poden donar-se al temps del migdia, siguin puntuals o recurrents.

Els representants de l’AMPA en aquesta comissió som els intermediaris entre els nens, els pares i l’empresa del menjador.

Membres:Cristina González, Amaya Sangorrin i Eugeni Vázquez.

 

Comissió del Mercat de Segona Mà

553a1f92e7a94.jpgAquesta comissió ja fa 4 anys que està organitzant un o dos mercats a l'any per donar l'oportunitat a les famílies de l’escola de vendre totes aquelles coses usades que ja no els són útils i alhora també de poder comprar tot allò que necessitin (roba, joguines, llibres...) i així donar-li una "segona vida".

El mercat també és una gran oportunitat per donar a conèixer el centre a tot Sant Cugat i perquè les famílies de l’escola s'ajuntin en un dia festiu i participatiu en què hi ha altres activitats com la del
contacontes, el maquillatge per a nens o la venda de pastissos per recaptar diners per al viatge de final de curs dels alumnes!

Els diners que es recapten amb el préstec de les taules per als punts de venda es
destinen a l'AMPA, amb la qual cosa aquesta activitat reverteix de nou en les necessitats de les nostres filles i fills.

Membres: Aurora Campmany, Fátima Fajardo, Beatriz Silván i Alfredo Vellido.Comissió de Socialització de Llibres

dibuixet socialització llibres.jpgAquesta comissió s'encarrega de la compra i la distribució dels llibres de text per als nostres alumnes en coordinació amb els mestres dels diferents cicles. La comissió fa possible la socialització de llibres, que consisteix en la seva reutilització durant uns anys per diversos alumnes de diferents cursos, de forma que les famílies només en paguen una part. Així s'aprofiten recursos i s'aconsegueix un abaratiment molt significatiu del cost anual dels llibres.

 Membres: Mònica Gaza, Martina Hita, Karen Levy, Ferran Rodríguez, Olga Toro i Angela Vidal. 

 

Els comentaris estan tancats.