Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

  • El Joan Maragall, al Campionat de Catalunya d'Atletisme

    El Campionat de Catalunya d'Atletisme, celebrat el 17 de juny al Prat del Llobregat, va comptar amb una selecta representació de la nostra escola. Es van classificar per participar-hi cinc atletes, però al final només hi van participar quatre perquè una atleta que tenia molt bon marca, la Natàlia Llansó (5è), es va posar malalta. D'altra banda, una de les atletes, la Marta Sánchez (5è), va participar com a atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat perquè entrena allà. Fet aquest aclariment, les classificacions assolides són les següents:

    En categoria aleví femenina :

     

    -Katia Coquis (4t) va quedar 2ª en Llançament de pilota i 6ª en Salt de Llargada.

     

    -Marta Sánchez (5è) va quedar 3ª en Llançament de pilota i 4ª en llançament de pes.

     

    En categoria aleví masculina :

     

    -David Astrue (5è) va quedar 14è en 600 metres llisos.

     

    -Lluc Riera (5è) va quedar primer en Llançament de pilota i 8è en Salt de llargada.

    Enhorabona a tots (vegeu imatges a l'àlbum corresponent).

     

  • Handbol: els pares també juguen

    Després de tot un curs veient els partits dels seus fills, un grup de pares i mares que es creia que ja en sabia i sense cap sentit del ridícul van jugar un amistós d'handbol a la pista de l'escola el passat 10 de juny. Desafiant marcapassos i mitxelins, els equips dels "blancs" i els "negres" van disputar un partit molt igualat, on no van faltar les lesions, els penaltis, els crits de suport de l'afició, les crítiques a l'àrbitre i alguna expulsió. El resultat final, un políticament correcte 12-12 que es va celebrar amb un bon dinar de germanor i amb el desig que aquest no sigui l'últim. (podeu veure imatges en un àlbum de fotos) 

  • Bullying: detecció i actuació

    El 25 de maig,la Casa de Cultura acollí una conferència sobre bullying. La sessió fou presentada per en Jordi Frauca, de l'ACAECAT (Associació Contra l'Assetjament Escolar a Catalunya), la psicòloga de l’associació i el fill d’en Jordi Frauca (uns 14 anys, víctima d'assetjament). Hi van assistir unes  20 persones. L’Helena Centeno, mare del Daniel (segon) i Víctor (P5) va assisitir i va prendre unes notes que ha volgut compartir amb tots nosaltres.

    Descripció

    Ens van descriure que és bullying, quines condicions el defineixen, perfil de l'assetjador, com selecciona la víctima, quin és l'estat psicològic de la víctima (això ho va explicar la psicòloga)... a destacar:

    * La resolució del problema és tant responsabilitat dels pares com del centre escolar.
    * Fer la guitza durant un període de 8 dies ja es considera assetjament.
    * Es coneix un cas d'una víctima d'assetjament de tan sols 4 anys.
    * En l'assetjament sempre hi ha una desigualtat de forces, és un grup contra un.
    * L'assetjament pot ser físic i/o verbal (típicament en els nois), o d'aïllament social (típicament en les noies).
    * Comentari que de vegades fan els centres: "el teu fill no se sap defensar, està molt sobreprotegit". Comentari que de vegades fan els pares: "Tu defensa't!". Quan és impossible que una persona tota sola es defensi davant d'un grup que l'assetja. Aquests comentaris fan que la víctima senti que hi ha en ell/ella quelcom que no funciona bé, i com a conseqüència perdi la seva autoestima.

    Situació actual

    * La posició de l'escola és fonamental per resoldre el problema. Hi ha escoles que no admeten que al seu centre es donen casos de bullying, amb lo qual la família de la víctima es troba amb que ha d'acudir a altres institucions per resoldre el problema.
    * De vegades s'ha resolt un problema canviant al nen assetjat a una altra escola: això no és una solució perquè 1) Si la escola és del mateix municipi, 'corre la veu' sobre la situació i el nen pot tornar a ser assetjat a la nova escola (d'aquesta situació en diuen que la nova escola esdevé contaminada). 2) El nen es pot tornar a trobar a l'assetjador a l'institut (s'han donat casos).
    * El departament d'Educació ha definit un Protocol de Convivència, disponible a la seva web (any 2002, 89 pàgines, sembla que difícils de llegir),  on s'explica com s'ha d'actuar, i que les escoles han d'aplicar com a part del seu règim disciplinari.
    * El fill d'en Jordi ens explica que el departament ha editat uns fulletons amb el títol "Bon rotllo" i els ha repartit pels centres, però que no s'han treballat explícitament a l'escola, només els han repartit com a lectura, i ell creu que deu ser un dels pocs que se l'hagin llegit.

    Què s’ha de fer

    Ens expliquen amb detall quines passes hem de seguir en cas de detecció de bullying. A destacar, tenir clar que l'assetjador també és una víctima, pel seu comportament, i que s'ha de treballar també amb ell i amb el grup (que ha viscut l'experiència com a espectador); i si s'ha de canviar d'escola a algú en tot cas ha de ser a l'agressor, no a la víctima.

    Futur

    L'associació ha preparat el PICAE, Pla Integral Contra l'Assetjament Escolar, que descriu responsabilitats i actuacions per part de tots els implicats, institucions, escoles, pares.... que ja està en mans dels polítics per tal de ser discutit i potser finalment, aprovat.

    Resoldre un cas d'assetjament no resol el problema d'assetjament. Aquest només es resol amb la educació adequada. ACAECAT. Tel: 600 6720 77. e-mail: acaecat@jfrauca.jazztel.es

    www.suroexte.com/acaecat