Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

"Jugant a l'Atletisme"

Els col·legis Joan Maragall i Ferran i Clua s'han classificat pel Campionat d'Espanya

Dins del programa "Jugant a l'Atletisme" s'organitza un torneig dividit en tres fases, la fase comarcal, la territorial i la nacional. La fase territorial del torneig d'aquesta XII edició va celebrar-se el passat diumenge 3 d'abril a Canovelles i, com cada any, hi van participar un gran nombre d'escoles santcugatenques. I és que, des dels seus inicis, Sant Cugat ha estat molt vinculat a aquest torneig, i en 11 de les 12 edicions s'hi ha classificat alguna de les escoles del nostre municipi.

 Enguany, fase nacional del torneig se celebrarà a Logronyo els dies 28 i 29 de maig, i en representació de Catalunya hi assistiran, com a guanyadores del torneig territorial, en categoria femenina, l'escola Joan Maragall i l'escola Ferran i Clua; i en categoria femenina ho faran també l'escola del Joan Maragall i l'escola Sant Esteve de Castellar del Vallès.

De 26 equips participants, 8 equips eren de Sant Cugat

En categoria femenina, després de classificar-se a la fase comarcal, l'Escola Joan Maragall va portar 3 equips a la territorial, que van quedar en 1a, 2a i 6a posició. L'Escola Ferran i Clua va quedar en 3a posició i el CEIP Turó de Can Mates en 8a posició. A la categoria masculina, el Joan Maragall portava dos equips, que van quedar en 1a i 4a posició, i el Pins del Vallès va quedar en 7a posició. Les proves del torneig foren la cursa 10x10, el triple salt, el salt a la corda en 15", el llançament de pilota i de javelina, la cursa de relleus amb i sense obstacles, i una prova final anomenada Grand Prix.

 El domini de les escoles de Sant Cugat al campionat de Catalunya es deu en gran part al bon treball que fan la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc, l'Oficina Municipal d'Esports (OMET) i els entrenadors i entrenadores de les diferents escoles de la ciutat, que cada cop s'està forjant una millor reputació dins del món de l'atletisme.

Jugant a l'Atletisme apropa aquest esport als infants

El programa "Jugant a l'Atletisme" neix l'any 2003 de la mà de la federació espanyola d'atletisme per tal d'oferir a infants i a joves una forma renovada i adaptada als nostres temps d'iniciar-se a l'atletisme. És un programa basat enactivitats, jocs i proves atlètiques molt variades i adaptables als diferents entorns i possibilitats de cada centre, i enfocades principalment a les escoles, per tal d'atraure els nens i nenes al món de l'atletisme. El mètode es basa en organitzar competicions atractives i divertides de curta duració, alternatives a les proves federades, que permetin associar la pràctica atlètica i la competitivitat a l'aspecte educatiu i a la diversió.

Els comentaris estan tancats.