Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

  • Diada en defensa de l'escola pública

    Cartell Petit.jpgLa Comissió Groga del Joan Maragall us comunica que el PROPER DIA 2 DE JUNY tindrà lloc la DIADA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA.

    Sota el lema “RETALLAR EN ENSENYAMENT ÉS RETALLAR EN FUTUR”, tota la comunitat educativa de Sant Cugat s’uneix per reivindicar un ensenyament públic de qualitat en contra de les retallades i de la LOMCE (Ley Orgánica de Mejora de la Calidad Educativa), recentment aprovada donant l’esquena a les protestes de tots els col·lectius de l’educació de tot l’estat.

    Per aquest motiu, us esperem a tots a les 10.45 hores a l’entrada de l’escola del Passeig de la Creu. Des d’allà, començarem una cercavila cap a la Plaça Lluís Millet, on ens trobarem amb la resta de les escoles, que hauran fet també la seva pròpia cercavila des de cada centre.

    Cada escola portarà una pancarta amb el lema de la diada i una paraula que simbolitzarà un valor de l’escola pública. En el cas del Maragall, el valor que representa la nostra escola és “ACOLLIDORA”. La nostra cercavila iniciarà la seva ruta amb unes maraques que qui ho vulgui podrà fabricar-se a l’estil casolà, amb ampolles buides farcides d’arrós, cigrons, llenties...ens trobarem amb Turó de Can Mates, Catalunya i Ciutat d’Alba al C/ Manel Farrés, just a les pistes esportives a sota del Consum. D’allà ens dirigirem totes cap a la Plaça. Lluis Millet on ens trobarem amb la resta d’escoles. Només ens falta la VOSTRA PARTICIPACIÓ!

    Un cop ens trobem totes les escoles, ens dirigirem cap als Jardins de Coll Favà, punt on es farà lectura d’un MANIFEST EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA i coneixerem testimonis de persones que s’han format a l’escola pública.

    Si vols lluitar contra unes retallades i una llei que aplica mesures que perjudica :

    • A tots els alumnes i estudiants, és a dir, els nostres fills i filles.
    • A totes les famílies.
    • A tot el professorat.
    • Al personal de suport educatiu i pas.
    • Al futur de les generacions més joves


    DEIXA D'ESPERAR QUE LES COSES PASSIN, SURT I FES QUE PASSIN ...

    DIUMENGE, 2 DE JUNY DE 2013

    10:45h: Trobada de totes les famílies del Maragall a l’entrada del Passeig de la Creu.

    11:00h: Inici cercavila cap a la plaça Lluís Millet.

    11.30h: Arribada a Lluís Millet i trobada amb totes les escoles.

    12:00h: Marxa cap als Jardins de Coll Favà.

    12:30h: Lectura del manifest en defensa de l’escola pública.

    Aquesta jornada és una iniciativa conjunta de:

    • Direccions de tots els centres educatius públics.
    • Assemblea de docents de Sant Cugat del Vallès.
    • AMPAs de les escoles de tot el municipi coordinades a traves de les seves comissions i assemblees Grogues.


     

  • Beques menjador

    Han estat convocats els ajuts individuals de menjador per al curs 2013-2014.
    El període de presentació de sol·licituds i documentació és del 21 al 31 de maig de 2013. (de dilluns a divendres)

    Lloc i horari de presentació de sol·licituds:
    Ajuntament (OAC) Sant Cugat : Plaça de la Vila,1
    Telèfon: 93 565 70 00

    Horari d'atenció:

    • de dilluns a dijous de 8.00 a 14.00
    • divendres de 8.00 a 14.00h
    • dissabte de 9.00 a 13.00h
  • Storytime

    AnimalBoogie.jpgEns ha arribatdes de l'Institut d'Estudis Nord-americans  la següent proposta pel proper 1 de Juny: l'hora del conte en anglès. És una història interactiva perque els nens (i els paren) juguin, ballin, s'ho passin bé i aprenguin anglès. La sessió és gratuïta i trobareu tota la informació en aquest document.

  • 2 de Juny - Reserva't el matí

    StopRetallades.jpgDes de la Comissió Groga fan una crida a tota l'escola (pares, mares, alumnes, mestres ...) perquè el proper 2 de juny, participem a la Cercavila del Joan Maragall, juntament amb la resta d'escoles de Sant Cugat, a la Jornada "RETALLAR EN ENSENYAMENT ÉS RETALLAR EN FUTUR".

    Per què? Llegiu aquest document.

    Necessitem ser molts i fer molt soroll !! Comptem amb vosaltres !!!

  • Saps on és Malawi ?

    Saps on és malawi.jpgFins el 31 de Maig podeu veure en el Centre Cultural Abacus Sant Cugat l'exposició Saps on és Malawi ? En ella s'hi mostren detalls fotogràfics de Malawi i dels projectes que la ONG Active Africa hi porta a terme: alimentaris, educatius i de pous d'aigua tots destinats a nens i nenes de primària i infantil.

    Malawi és un país de 15 milions d’habitants situat a l’est de l’Africa, entre Moçambic, Tanzània iZàmbia. No té mar però sí un llac, el tercer més gran d’Africa, que ocupa 1/3 de la seva superfície. L’activitat principal dels seus habitants és l’agricultura de subsistència. Amb una esperança de vida de 55 anys i situat al lloc 171/187 de l’índex de Desenvolupament Humà, des d’Active Africa treballen, des de fa gairebé 10 anys, per canviar aquestes xifres esfereïdores. Ho fan principalment a través de l’educació –només un 15% arriba al 2òn cicle de Secundària- però també de projectes sanitaris i de desenvolupament.

    escola-abans-7.jpgescola-abans-5.jpg

     

  • Cap de setmana super-actiu !

    Aquest cap de setmana hi ha diferents propostes al poble que us poden interessar. Per una banda hi ha la festivitat de Sant Ponç, on els castellers de Sant Cugat hi tenen molt a dir. Podeu consultar el programa en aquest document.

    Al Museu del Monestir, aquest dissabte a les 11.30h hi ha l'activitat familiar L'Ot del Paperot i el seu Arxiu. És un bon pretext per descobrir els misteris de l'arxiu de la ciutat i fer un arxiu personal per desar-hi els vostres records. Per participar-hi cal que feu reserva prèvia trucant al 935896366 (de dilluns a divendres de 9 a 14h) o escrivint a educaciomuseu@santcugat.cat. Les places són limitades

    Finalment, recordar que també es farà la cercavila d'escoles que es va anular el passat 27 d'Abril. Alguns nens i nenes de 4rt i 5è (els que van portar signat el paper que els hi van donar de l'escola) faran de portadors de les figures i la resta de nens i nenes que hi vulguin participar, juntament amb les seves famílies, es poden afegir a la cercavila, que començarà a les 16h des de la Plaça de la Vila i acabarà a la Plaça Octavià cap a les 18:30h
     

  • Itinerari formatiu Re-genera't

    Eduquem-en-la-igualtat_pòster_ok.pngDes de l'AMPA de l'escola La Floresta han organitzar un cicle d'activitats relacionades amb la coeducació i la igualtat  d'oportunitats. Es realitzaran 3 sessions orientades a la reflexió sobre estereotips educatius masclistes que sovint es transmeten de manera no conscient. El dijous 8 de maig a les 19:30h es realitza la primera sessió, amb una conferència a càrrec de l'escriptora Isabel-Clara Simó. Podeu veure el programa d'activitats complert aquí.